Correu

Pompeu Fabra, Richard Feynman i el Patrimoni Cultural captiven els estudiants de Sant Miquel

Els estudiants de Secundària i Batxillerat del Col·legi Sant Miquel del Sants s’han sumat aquest dies a la celebració de la 23a Setmana de la Ciència, promoguda per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovaci&

Tots ells han portat a terme un conjunt d’activitats que han tingut com a eixos centrals la figura de Pompeu Fabra, el Patrimoni Cultural i Richard Feynman.

I és que coincidint amb els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, els estudiants de Batxillerat i Secundària del Col·legi Sant Miquel han pogut conèixer una mica més el lingüista i gramàtic català a través de l’exposició “Pompeu Fabra i la seva obra”, a la nova biblioteca de l’escola. Els joves també han desenvolupat activitats al voltant de la vida i obra de Pompeu Fabra com és el cas dels estudiants de 3r de Secundària que han “Apadrinat mots”.

Per la seva banda, i entre d’altres activitats, els estudiants de 4t de Secundària han pogut visitar la mostra “Osona, 50 milions d’anys enrere” del Museu de l’Art de la Pell de Vic, mentre que els estudiants de 1r i 2n de Secundària han desenvolupat mapes temàtics relacionats amb centres històrics. I és que aquest 2018, amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea, la Setmana de la Ciència també s’ha centrat en el Patrimoni Cultural.

El tercer eix temàtic que ha dirigit les activitats de 23a Setmana de la Ciència ha estat el centenari del naixement del prestigiós físic nord-americà Rychard Feynman. La celebració del centenari, promoguda pel Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia, EspaiNano, ha permès apropar la nanotecnologia als joves. Els estudiants de 1r de Batxillerat del Col·legi han portat a terme activitats específiques en el camp de la nanotecnologia com per exemple “De l’univers a la nanotecnologia”, “Què és la nantecnologia?”, així com “La nanotecnologia i els materials del futur”.
Les diverses activitats pensades per als diferents grups de Secundària i Batxillerat de l’escola han estat organitzades pels departaments de l’Escola del Col·legi Sant Miquel dels Sants.
 






 

Tornar a la home