Correu

Els mestres d’elpetitmiquel i els professors de Sant Miquel dels Sants preparen el curs que ve i reflexionen sobre l’escola del futur

La gestió del temps com una gran variable a l’hora de ser innovadors a l’escola, entendre la innovació com la capacitat per treure el talent ocult...

La gestió del temps com una gran variable a l’hora de ser innovadors a l’escola, entendre la innovació com la capacitat per treure el talent ocult, així com tenir present l’ecosistema informacional actual són algunes de les pautes que Miquel Àngel Prats, diplomat en Magisteri, llicenciat en Psicopedagogia i Doctorat en Pedagogia per la FPCEE Blanquerna, Universitat Ramon Llull (URL), va donar aquest dilluns en el marc del Claustre de final de curs que el Col·legi Sant Miquel dels Sants va celebrar a les instal·lacions del MEV.

Malgrat el curs hagi finalitzat, els professors del Col·legi Sant Miquel dels Sants i els mestres d’elpetitmiquel continuen treballant per preparar el curs que ve (2017-2018) i alhora anticipar-se als reptes educatius del futur. I és que saber gestionar la innovació o preparar els alumnes per professions que encara no existeixen són algunes de les qüestions que ja es comencen a entreveure, però també n’hi ha d’altres que encara no s’han plantejat però a les quals cal saber anticipar-se, segons va subratllar Ignasi Roviró, director del Col·legi Sant Miquel dels Sants, en el marc del Claustre.

Tal com es va explicar des de la direcció, aquest dies, els professors de Sant Miquel del Sants i els mestres d’elpetitmiquel ja estan treballant en la planificació del curs vinent, però també començaran a reflexionar al voltant de com ha de ser l’escola, sempre amb les premisses de qualitat i excel·lència. De fet, aquest divendres 30 de juny els mestres de Primària i els professors de Secundària i Batxillerat inauguraran les Jornades de renovació pedagògica. Aquestes jornades, que s’allargaran fins al mes d’octubre, són un participatiu estratègic de futur que té l’objectiu de donar continuïtat al full de ruta, l’H2020, del centre.

En el marc del Claustre també es van presentar bones pràctiques com el projecte “Qui s’ha menjat les nostres fulles?” nascut a P4 a partir de l’observació a l’hort d’elpetitmiquel i el projecte “The world we have, the world we need” de 2n d’ESO becat pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. El Claustre va finalitzar amb un sentit comiat a Sílvia Fosses que després de 35 anys tanca la seva etapa com a docent.
 




 

Tornar a la home