Correu

Setmana de la poesia

Comença tota una setmana de poesia a elpetitmiquel i al Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic

El Col·legi Sant Miquel dels Sants i elpetitmiquel de Vic acullen fins al dimecres 26 d’abril una nova edició de la Setmana de la poesia que ja s’ha instaurat al centre al voltant del dia de Sant Jordi. Els alumnes de cinquè de primària d’elpetitmiquel han estat els encarregats d’inaugurar aquesta nova edició del certamen dedicat a la poesia. I ho han fet aquest dimecres amb el tradicional espectacle poètic al Teatre d’elpetitmiquel. Un espectacle que els seus familiars han pogut veure i gaudir en directe.

Entre les particularitats de la Setmana de la poesia d’aquest any, destaca que, de forma extraordinària, el certamen s’allargarà fins al dimecres 26 d’abril. I és que, a banda d’activitats que es porten a terme en el marc de Sant Jordi, com és la celebració del dia de Sant Jordi, el lliurament del XXXI Certamen literari, que comptarà amb la poetessa Lola Casas de convidada, o la presentació d’una nova edició del Llibre de poesies 2017 editat per Publicacions del Col·legi Sant Miquel dels Sants, la Setmana de la poesia d’enguany donarà continuïtat el projecte internacional Del fenomen de la guerra a la cultura de la pau, inaugurat el 18 de març al Col·legi Sant Miquel dels Sants amb l’exposició De fit a fit, Joan Brossa i Tatjana Gromača.

El projecte internacional Del fenomen de la guerra a la cultura de la pau forma part del projecte col·laboratiu Yugoslav wars: another face of European Civilisation? Lessons, learnt and enduring Challenges que es desenvolupa a diverses universitats europees i que la Unió Europea d’Europa va concedir a principis de curs, a través del seu programa “Europe for Citizens”. El projecte, que convida a reflexionar al voltant de la cultura de la pau, posa l’accent en les arts com un dels motors més importants com a constructores d’una societat democràtica, plural i solidària i en la formació de la nova ciutadania.

Al llarg d’aquesta setmana, mestres, professors, nens, alumnes i pares tindran l’oportunitat de participar i gaudir de diversitat de propostes i activitats centrades en Sant Jordi, la poesia, la cultura, l’art i la pau.

Per a més informació sobre el programa de la Setmana de la poesia a elpetitmiquel aquí i per a més detalls sobre el projecte Del fenomen de la guerra a la cultura de la pau aquí
 



 

Tornar a la home