Correu

NOT - Arnau Espona participarà en el programa Joves i Ciència

El programa Joves i Ciència és promogut per la "Fundació Catalunya la Pedrera" amb la finalitat que alumnes de tot Catalunya puguin viure la ciència de primera mà.

El programa, de 3 anys de durada, inclou una estada de 13 dies d'investigació científica al Món Natura Pirineus, de la mà d'investigadors de primera línia, i la participació en un programa internacional de ciència, entre d'altres activitats.
Després de superar la primera i la segona fase de selecció, l'Arnau Espona ha estat un dels 50 nois i noies seleccionats per participar en aquest programa. Aquest estiu participarà en el projecte “La biomedicina com a eina per curar malalties, descobrint els medicaments de la natura” Projecte liderat per l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) en col·laboració amb la Université de Montpellier (UM) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
En aquest projecte, l'Arnau estudiarà les bases químiques i moleculars de l'Alzheimer, usant BACE-1 com a sistema model d'estudi. Per fer-ho utilitzarà eines bàsiques de biologia molecular: clonació de gens, l'anàlisi seqüencial de proteïnes, la transformació bacteriana, la purificació de proteïnes in vitro, entre d'altres. Tot això amb l'objectiu de proposar millores en el disseny de fàrmacs per tractar la malaltia l'Alzheimer.

 

 

Tornar a la home