Correu

Marc Brusosa, participarà en el Programa Joves i Ciència

L’alumne de l’itinerari científic de 4t de secundària, Marc Brusosa, ha estat seleccionat per participar en el Programa Joves i Ciència, de 3 anys de durada.

L’alumne de l’itinerari científic de 4t de secundària, Marc Brusosa, ha estat seleccionat per participar en el Programa Joves i Ciència, de 3 anys de durada que inclou una estada de 13 dies d’investigació científica al Món Natura Pirineus, de la mà d'investigadors de primera línia i la participació en un programa internacional de ciència, entre d’altres activitats.

Després de superar una primera fase d’entre un nombre molt elevat de candidats de tot Catalunya, va ser preseleccionat per una segona fase on en una entrevista amb investigadors, va haver de contestar, en anglès, diverses preguntes relacionades amb la Biologia molecular i l’enginyeria genètica.
Aquest estiu participarà en el projecte “Mirant l’ADN de més a prop per explorar l'evolució i la biodiversitat” Projecte liderat per investigadors del Centre de Regulació Genòmica (CRG) del laboratori d’Anàlisi Comparativa de Sistemes de Desenvolupament. L’alumne podrà extreure ADN d’algunes mostres biològiques, amplificar-ne una regió del genoma mitocondrial, seqüenciar-la i analitzar-la. A més, podrà contribuir amb l’International Barcode of Life Project (iBOL) (http://ibol.org (link is external)), a documentar tota la vida a la Terra i a subministrar dades sobre diversitat per a l’ús de la comunitat científica.
 

 

Tornar a la home