Correu

4t ESO - Berta Estragués participarà en el Programa Joves i Ciència

L’alumna de l’itinerari científic de 4t C de Secundària, Berta Estragués, ha estat seleccionada per participar en el Programa Joves i Ciència de 3 anys de durada.

L’alumna de l’itinerari científic de 4t C de Secundària, Berta Estragués, ha estat seleccionada per participar en el Programa Joves i Ciència de 3 anys de durada, que inclou una estada de 13 dies d’investigació científica al Món Natura Pirineus, de la mà d'investigadors de primera línia o la participació en un programa internacional de ciència, entre d’altres activitats.
Després de superar una primera fase d’entre un nombre molt elevat de candidats de tot Catalunya, va ser preseleccionada per una segona fase on en una entrevista amb investigadors, va haver de contestar diverses preguntes relacionades amb la Biologia molecular i l’enginyeria genètica.
Aquest estiu participarà en el projecte “De l’ADN a la malaltia: un viatge per la biologia tridimensional de les proteïnes”. Projecte desenvolupat per investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) i de la Universitat de Barcelona (UB). L’alumna es podrà endinsar en l’apassionant món de la recerca, començant des de la identificació d’una malaltia a nivell de l’ADN fins a la síntesi de proteïnes. Podrà veure com les proteïnes parlen i cooperen i com una mala comunicació entre elles pot causar la transformació d’una cèl·lula sana a una cèl·lula malalta
 

 

Tornar a la home