Correu

Dia Internacional de la Dona_Ho veig lila!

Avui, 8 de març, celebrem el dia Internacional de la Dona.

Sant Miquel dels Sants, accions en el marc del dia de la dona

1.       Participació en el programa #100tífiques. Amb Barcelona Institute of Science and Technology i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació  i que compta amb la col·laboració del Departament d’Educació .

2.       Conferència: Com potenciar les vocacions científiques en nenes i noies, amb Digna Couso. Programa En Família

3.       Conferència: Els reptes actuals de la coeducació. Una mirada internacional, amb Íngrid Agud. Programa En Família.

4.       Exposició “No more Matildas” i manifest:

Creiem que la baixa presència de dones a les aules de carreres STEM és deguda, també a la falta de referents que fomentin la vocació científica en les nenes i les adolescents.

Ens sembla poc intel·ligent utilitzar només la meitat dels cervells que tenim a la nostra disposició per fer front als reptes que planteja el futur.

El talent no té gènere i prescindir d’allò que podrien fer les nenes i adolescents que no escullen una carrera científica per falta referents és una herència cultural que no ens podem permetre.

Busquem nenes i adolescents que sàpiguen que abans que elles hi ha hagut dones (i moltes) que van fer avançar la ciència.

5.       Exposició “Dones de ciència” de l’Institut Català de la Dona. L’exposició pretén reconèixer les aportacions que han fet les primeres dones científiques i tècniques, dones que, des de les seves posicions, van transformar i transformen les fronteres dels espais tradicionalment assignats a dones i a homes.

6.       Exposició “A contra corrent”, realitzada pels alumnes de la matèria d’Arts Escèniques i Comunicació de 4t d’ESO.

 

Tornar a la home